Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μας φτιάχνει μια απλή συνταγή με γιαχνερά χόρτα
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Βήμα 2
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και τα αχνίζουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10΄, χωρίς να καούν. Προσθέτουμε για τη συνταγή τον ντοματοπελτέ να σοταριστεί για 2΄-3΄ και κατόπιν την ντομάτα κονκασέ.
Βήμα 3
Εν συνεχεία, βάζουμε τις πατάτες και μετά από 2΄-3΄ προσθέτουμε όλα τα χόρτα μαζί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε τα χόρτα να χάσουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5΄. Μόλις χάσουν τα υγρά τους, δυναμώνουμε, προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει δυνατή βράση.
Βήμα 4
Ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά και με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30΄-35΄ και να μείνουν τα χόρτα με το λάδι τους και λίγο ζουμάκι το οποίο έχει μελώσει.
Βήμα 5
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας λίγο λεμόνι και λίγο επιπλέον ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Styling: Elena Jeffrey, Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M
πηγή: οlivemagazine
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της πόλης - Στο αυτόφωρο ανήλικος οδηγός
Πέτρος Κωστόπουλος: Το τρυφερό αντίο στον γιο του «Καλό ταξίδι στη νέα σου ζωή αγόρι μου»
Θρίλερ με νεκρό άνδρα μετά από πυροβολισμούς - Εντοπίστηκε στη μέση του δρόμου
Νεκρός πατέρας 3 παιδιών σε τροχαίο με μηχανή-Νέα τραγωδία στην άσφαλτο
Ηράκλειο: Μια πρόταση γάμου… βγαλμένη από παραμύθι στο Ενυδρείο Κρήτης (Φωτογραφίες)
Ισχυρός σεισμός στην Καρδίτσα
Θρήνος στο Τζερμιάδο για τον πρόωρο χαμό του Αλέξανδρου - «Έφυγε» σε ηλικία μόλις 20 χρονών
Θανατηφόρο τροχαίο στη Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ - Νεκρός ο 33χρονος οδηγός
Πένθος στο Τζερμιάδο: Σήμερα η κηδεία του Αλέξανδρου Πλατάκη