Η απόλυτη συνταγή για τραπέζι
Έχετε παρέα στο σπίτι και θέλετε να μαγειρέψετε για να κάνετε το τραπέζι; Αυτό το φαγητό, είναι ότι πρέπει για την παρέα!
Μια πικάντικη και πολύ νόστιμη συνταγή τηγανιάς που ταιριάζει όμορφα με τσίπουρο ή ούζο.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε μέτριους κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
- 1 κουτ. τσαγιού μπούκοβο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
- 150γρ. μπάτζο (πικάντικο μακεδονίτικο τυρί), σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι στο μισό λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη και το μπούκοβο. Προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 2
Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτετε τις πιπεριές στην τηγανιά και τα αφήνετε να ψηθούν μαζί για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Σερβίρετε την τηγανιά σε πιατέλα και σκορπάτε από πάνω το μπάτσο. Αν θέλετε το τυρί λιωμένο, το προσθέτετε στην τηγανιά 2 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά. Το φαγητό σερβίρεται και τρώγεται ζεστό.
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη