Ηράκλειο: 16oC

Σολoμός με λαχανικά και ρύζι

24.05.2024, 2:06

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γεύμα

Ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη λύση για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας; Τα ψητά γεύματα στον φούρνο, όπως η συνταγή για σολομό που ακολουθεί, είναι η ιδανική επιλογή!

Το ψήσιμο σε ταψί είναι ιδανικό για γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ο σολομός.

Τα χοντρά φιλέτα σολομού μαζί με ένα μείγμα λαχανικών (σπαράγγια, πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια σε αυτή την συνταγή) αναμειγνύονται με ένα γλυκόξινο μείγμα από σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη και ξύδι πριν μπουν στο φούρνο. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός προσδίδει μια ασυναγώνιστη γεύση.

Μαγειρέψτε γρήγορα ένα ποτήρι ρύζι όσο ψήνονται ο σολομός και τα λαχανικά και το βραδινό σας είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν!

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού με πέτσα (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.
  • 1 ματσάκι χοντρά σπαράγγια (περίπου 340 γραμμάρια), καθαρισμένα
  • 225 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 8), καθαρισμένα
  • 3 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • Μαγειρεμένο ρύζι και καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το γκριλ στη δυνατή ένταση με τη σχάρα 20 εκατοστά κάτω από την αντίσταση. Σε ένα μπολ, καρυκεύστε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατέψτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι.
  • Περιχύστε το μισό μείγμα σόγιας πάνω από το ψάρι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, γυρίζοντάς το μερικές φορές.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα ταψί, ανακατέψτε τις πιπεριές, τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο μείγμα σόγιας και το λάδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για επιπλέον νοστιμιά.
  • Απλώστε τα λαχανικά σε μία στρώση και ψήστε τα στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν, για 8 έως 10 λεπτά.
  • Τοποθετήστε προσεκτικά το σολομό ανάμεσα στα λαχανικά, με την πέτσα προς τα πάνω, και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και να ψηθεί καλά το ψάρι, για περίπου 5 λεπτά.
  • Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε τα μισά με το μαγειρεμένο ρύζι.
  • Προσθέστε λίγο ξύδι για έξτρα γεύση.
  • Σερβίρετε το ψάρι πάνω από το ρύζι με τα λαχανικά, τους ζωμούς, τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους σπόρους σουσαμιού.

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή: Ψητός σολομός με σπαράγγια

Γονιμότητα: 7 τροφές που την ενισχύουν

Διατροφή και σίδηρος: Συνδυασμοί που θα ενισχύσουν την απορρόφηση

πριν από 2 ώρες
Υγεία

Ποιο πασίγνωστο εμβόλιο μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» κατά του εμφράγματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Υγεία

Νέα έρευνα: Η εφηβεία διαρκεί μέχρι τα 32 έτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Αθλητικά

Σαρωτικός Παναθηναϊκός AKTOR: «Εξαφάνισε» την Παρτιζάν και την τελείωσε με το 91-69

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Αμυντικά

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πρώτες γυναίκες έφεδροι αξιωματικοί στα Ειδικά Προγράμματα Θητείας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Σοκ στη Βρετανία: Της έσπασε τον λαιμό όταν προσπάθησε να τον εγκαταλείψει – Παλεύει για τη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Καιρός

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα αύριο 26/11 – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κρήτη

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Πάτρας – Ένας τραυματίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τον Γουίτκοφ στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →