Ηράκλειο: 33oC

Μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι

19.04.2024, 1:10

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση

Μια φανταστική συνταγή για αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι και πορτοκάλι, μαζί με όλα τα μυστικά τους.

Υλικά

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1½ φλ. πετιμέζι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο
  • 600 γρ. περίπου αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση 

  • Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το πετιμέζι, την κανέλα, το γαρίφαλο και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο λάδι.
  • Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά.
  • Στην αρχή ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι και σιγά σιγά αλευρώνοντας τα χέρια ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πιει όλο το αλεύρι.
  • Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον.
  • Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
  • Να είναι μεν λιπαρή-λαδερή αλλά να είναι σφιχτή και να μπορεί να πλάθεται.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνες
  • Πλάθουμε τα μαλακά μουστοκούλουρα και τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες με κενό ανάμεσα τους γιατί φουσκώνουν.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.

Διαβάστε επίσης:

Νηστήσιμη συνταγή: Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες

Νηστήσιμη συνταγή: Γαρίδες με πράσα λαδερά και λεμονάτα

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

Νηστίσιμη συνταγή: Ρύζι με καλαμαράκια

Το πιο υγιεινό τρόφιμο που πρέπει να έχουμε στο τραπέζι μας

Σολoμός με λαχανικά και ρύζι