Ηράκλειο: 32oC

Αρνί φρικασέ για κάθε τραπέζι όλο το χρόνο

15.05.2024, 0:05

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό φρικασέ 

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι ολόκληρο, με το οστό
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1.500 γρ. λάπατα, πλυμένα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, πλήρες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε το αρνάκι φρικασέ με λάπατα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας στην πιο φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπούτι σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το συχνά, μέχρι να ροδίσει όσο καλύτερα γίνεται από όλες τις μεριές.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό τόσο που να καλύψει καλά το μπούτι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Προσθέτουμε τα λάπατα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνόρρευστη κρέμα.
  • Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα του φαγητού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: gastronomos.gr