Γρήγορο, δροσερό και αφράτο
Παγωτό γιαούρτι, εύκολο και γρήγορο, με την κρέμα γάλακτος να το κάνει αφράτο και τα φρούτα να το κάνουν ακόμα πιο δροσερό! Το πιο απλό και νόστιμο σπιτικό παγωτό με γιαούρτι.
Υλικά
- 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 150 ml κρέμα γάλακτος 36%
Για το σιρόπι
- 230 γρ ζάχαρη
- 100 ml γάλα πλήρες
- 2 κ.τ.σ μέλι
Εκτέλεση
Καταψύξτε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί.
Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει. - Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.
Για το παγωτό
- Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί.
- Έπειτα Προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.
Πηγή: thetoc.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη