Ηράκλειο: 34oC

Ομελέτα σπαγγέτι – Έτοιμη σε 10 λεπτά

04.06.2024, 3:29

Μια πρωτότυπη ομελέτα σπαγγέτι στα πρότυπα της τορτίγιας με πατάτες που φτιάχνουν οι Ισπανοί

Μια ομελέτα μετατρέπεται σε πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια με την προσθήκη σπαγγέτι και τριμμένων τυριών.

Οι Ισπανοί προσθέτουν λεπτοκομμένες πατάτες στην ομελέτα τους, δημιουργώντας την περίφημη τορτίγια, που μοιάζει με χορταστική αλμυρή τούρτα. Σε αυτή τη συνταγή, κάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά αντί για πατάτες, χρησιμοποιούμε σπαγγέτι για να δώσουμε όγκο στην ομελέτα και να τη μετατρέψουμε σε πλήρες γεύμα.

Υλικά:

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. κίτρινα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα), τριμμένα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1.  Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους πακέτου. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
  4. Αδειάζουμε από πάνω τα αβγά με το τυρί χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  5. Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Ομελέτα με γέμιση λαχανικών

Ομελέτα από ασπράδια αυγών με λαχανικά

Πρασόπιτα με κρεμμύδι και φέτα