Ηράκλειο: 18oC

Γλυκό ψυγείου με στέβια

11.07.2024, 0:29

Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες

Είναι εύκολο οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα.

Υλικά

Για το γλυκό ψυγείου

  • 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί

Για το ζελέ φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 2 ζελατίνες
  • 50 γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.
  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
  • Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
  • Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Και μέχρι εδώ, το γλυκό είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλα

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
  • Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
  • Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

«Κανείς δεν μας ζητά ταυτότητα», λένε 14χρονοι που καταναλώνουν ποτά χωρίς έλεγχο σε νυχτερινά μαγαζιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κρήτη

Ανταποκρίσεις του CRETAONE στα Μέσα ενημέρωσης της Αθήνας για θέματα της επικαιρότητας – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Αθλητικά

Μέσι: Στον «αέρα» το ενδεχόμενο να παίξει στο Μουντιάλ του 2026 -«Αν είμαι 100% έτοιμος…»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Style

Ο μήνας γέννησής σας αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας που μένουν αξέχαστα στους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Style

Επικός διάλογος Μιμής Ντενίση και Κρατερού Κατσούλη: «Τώρα που έχεις χωρίσει, τα λέμε πιο άνετα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Κόσμος

Αναστάτωση στον «αέρα»: Επιβάτης μαχαίρωσε με πιρούνι συνεπιβάτη του σε πτήση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Ελλάδα

«Λαβράκια» από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ σε καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Οικονομία

Συντάξεις – Αναδρομικά: Μέχρι πότε η δήλωση στην ΑΑΔΕ για να αποφύγουν τα πρόστιμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Τραγωδία στην Ιταλία: Νεαρός παγιδεύτηκε σε γεωργικό μηχάνημα κι έχασε τη ζωή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Κρήτη: Στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι αύριο – Μπλόκα σε Ηράκλειο και Χανιά στον ΒΟΑΚ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →