Μαλεμπί ή αλλιώς μουχαλεμπί ή μουχαλεμπιά
Συνταγή Μαλεμπί ή αλλιώς μουχαλεμπί ή μουχαλεμπιά, όπως και να το συναντήσετε η συνταγή μαλεμπί θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
- 1 lt φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
- Λίγο ροδόνερο
- Ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
- Φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για το μαλεμπί
- Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο µάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας,
- Αφήνουμε το μίγμα για το μουχαλεμπί ή μουχαλεμπια να δέσει και να πήξει, για περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο μικρό ταψί µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).
- Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα για το μαλεμπί.
- Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για το σερβίρισμα
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο.
- Το ραντίζουμε µε ροδόνερο.
- Προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστίκια Αιγίνης.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Αποχαιρετούν τον Νικόλα που «έφυγε» πρόωρα
Ηράκλειο: «Πάλευαν 45 λεπτά να επαναφέρουν» το κοριτσάκι που πνίγηκε από σουβλάκι - Συγκλονισμένος, ο παππούς του παιδιού
Μεσαρά: Mεγάλη φωτιά στα Αστερούσια - Συναγερμός στην πυροσβεστική
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «φως» νέα επιστολή που εκθέτει τον Λευτέρη Αυγενάκη (βίντεο)
«Δεν θα βγαίνουμε ούτε για μπάνιο νότια της Κρήτης»: Κόλαφος ο Μανώλης Κοττάκης για Λιβύη (βίντεο)
Κρήτη: Πένθος για τη γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά – Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών
Οι ΟΠΚΕ διέλυσαν το «ραντεβού» στο Γιόφυρο
Φωτιά στα Τεμένια Χανίων - Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική