Ηράκλειο: 31oC

Συνταγή: Ψαρονέφρι µε μουστάρδα και γιαούρτι

16.11.2024, 0:16

Απ’ αυτά τα γρήγορα και εύκολα πιάτα που σας αρέσουν!

Γεμάτο νοστιμιά, χωρίς κόπο, αλλά τέλειο στη γεύση. Απ’ αυτά τα γρήγορα και εύκολα πιάτα που σας αρέσουν!

Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες (μενταγιόν)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. μουστάρδα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψητά λαχανικά για το σερβίρισμα

Για το ψαρονέφρι

  • Κόβουμε με μαχαίρι το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).
  • Πατάμε ελαφρά με την παλάμη να φαρδύνουν τα μενταγιόν.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε μέσα τα μενταγιόν.
  • Τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Για το ψήσιμο

  • Τα καλύπτουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200°C για 20΄ στις αντιστάσεις.
  • Αφαιρούμε το κάλυμμα.
  • Αλείφουμε κάθε μενταγιόν με λίγη μουστάρδα.
  • Καλύπτουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε τα μενταγιόν ξεσκέπαστα για 10΄ μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

Πηγή: argiro.gr