Η συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου
Πώς να φτιάξετε πικάντικο λάδι:
- Σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου, τοποθετήστε 2 – 5 ξερές πιπερίτσες τσίλι (ή άλλες ξερές καυτερές πιπερίτσες). Μπορείτε να βάλετε λιγότερες, ανάλογα με το πόσο καυτερό επιθυμείτε το λάδι.
- Προαιρετικά, προσθέστε 1 πιπεριά Φλωρίνης ή 1 πιπεριά κέρατο, ολόκληρη, χωρίς να κόψετε το κοτσάνι. Η πιπεριά πρέπει να είναι πλυμένη και τελείως στεγνή.
- Επιλέξτε ένα μπουκάλι ή γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο για να χωράει η πιπεριά χωρίς να σπάσει, ώστε να μην πέσουν οι χυμοί της στο λάδι και το αλλοιώσουν.
- Γεμίστε το δοχείο μέχρι επάνω με καλό ελαιόλαδο.
- Κλείστε το μπουκάλι και φυλάξτε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες.
- Μετά από 2 εβδομάδες, αφαιρέστε τη φρέσκια πιπεριά και χρησιμοποιήστε το καυτερό λάδι σας.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων