Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μια φασολάδα χωρίς πελτέ στον ζωμό, αλλά με πιπεριές της εποχής και γλυκόξινα ντοματίνια. Η θρυμματισμένη φέτα στο σερβίρισμα αναβαθμίζει το όλον.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 350 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ και στραγγισμένα
- 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. καρότα, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε μέτρια καρέ
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 50 ml χυμός λεμονιού
- 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 6-8 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τη φασολάδα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά
Θλίψη στην Μεσαρά για τον χαμό του αγαπητού δασκάλου
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Ιερέας εκτός εαυτού μπούκαρε σε καφετέρια όταν είδε την 14χρονη κόρη του με νεαρό
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 45χρονος μοτοσικλετιστής - Η μηχανή του «καρφώθηκε» με μεγάλη ταχύτητα σε φανάρι
Θλίψη στη Μεσαρά για τον θάνατο του Λεωνίδα Σταθωράκη
Εργάστηκε μόλις 90 λεπτά, απολύθηκε και το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 120.000€!