Ηράκλειο: 34oC

Φασολάδα με πιπεριές και ντοματίνια

31.03.2024, 21:12

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Μια φασολάδα χωρίς πελτέ στον ζωμό, αλλά με πιπεριές της εποχής και γλυκόξινα ντοματίνια. Η θρυμματισμένη φέτα στο σερβίρισμα αναβαθμίζει το όλον.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 350 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ και στραγγισμένα
  • 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  • 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε μέτρια καρέ
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6-8 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τη φασολάδα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό.

Πηγή: gastronomos.gr