Ηράκλειο: 31oC

Κρέπες με ανάμεικτα κόκκινα φρούτα

06.07.2025, 20:11

Δείτε πως να τις φτιάξετε 

Τις λατρεύουν τα παιδιά, ενώ γίνονται εύκολα και γρήγορα. Κρέπες με ανάμεικτα φρούτα, σάλτσα καραμέλας ή σοκολάτας για να ξελογιάσετε τα μικρά σας.

15′ προετοιμασία
10′ παρασκευή
Σύνολο: 25′

Υλικά
Τεμάχια: για 8 μικρές κρέπες
8 μικρές κρέπες
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κεράσια ή φράουλες (καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια)
1 1/2 φλιτζ.τσαγιού μούρα καθαρισμένα
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βύσσινα, χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
12 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα φλυτζάνι από κάθε φρούτο. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για 7-8 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το χυμό ανακατεύουμε εκεί μεταφέρουμε τα φρούτα με τη σάλτσα στο πρες πουρέ και τα πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε το μίγμα πάλι στον κατσαρολάκι, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα φρούτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα (δεν το βράζουμε για να μείνουν ολόκληρα τα φρούτα).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να διατηρήσουμε το μείγμα των φρούτων στο ψυγείο για μια εβδομάδα. ( Μην φοβειθείτε αν βγεί αραιό, γιατί όταν μπει στο ψυγείο, θα πυκνώσει και θα γίνει ελαφρύ ζελέ).
Γεμίζουμε κάθε κρέπα με 1 1/2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, την τυλίγουμε σε ρολό ή τρίγωνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.

Μυστικά
Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας σάλτσα κόκκινων φρούτων και να γεμίσουμε με αυτό το φρουτένιο γιαούρτι τις κρέπες. Από πάνω περιχύνουμε κανονικά με την υπόλοιπη σάλτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα