Ηράκλειο: 32oC

Τηγανιά κοτόπουλου πικάντικη

17.01.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Τηγανιά με κοτόπουλο, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπαχαρικά, ένας γευστικός και μυρωδάτος μεζές που μπορεί να λειτουργήσει άνετα και ως κυρίως πιάτο – εσείς διαλέγετε!

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα – ανατολίτικο μπαχαρικό με έντονο κίτρινοπορτοκαλί χρώμα, που βρίσκουμε σε μορφή σκόνης σε μπαχαράδικα και σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 90 ml ελαιόλαδo
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για την τηγανιά κοτόπουλου ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  • Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε τον άνηθο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να αναμειχθούν.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  • Συνοδεύουμε τηγανιά με κοτόπουλο και φρέσκα κρεμμυδάκια με αφράτο αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα