Ηράκλειο: 25oC

Φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια

04.07.2025, 8:10

‘Ετοιμο σε μόλις 30 λεπτά

Φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια… Αρωματικό πιάτο με πλούσια γεύση και έντονο χρώμα, εύκολο και γρήγορο, έτοιμο σε μόλις 30΄.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα