Ηράκλειο: 19oC

Σπιτικά πατατάκια: Το καλύτερο τραγανό, αλμυρό σνακ

23.06.2025, 21:27

Αναλυτικά η συνταγή

Υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον κόσμο που δεν λατρεύει τα πατατάκια; Σίγουρα δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ κάποιον μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και τα σημερινά σπιτικά και τραγανά πατατάκια είναι αυτό που χρειάζεστε.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τα σπιτικά πατατάκια είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε με διαφορετικούς τύπους πατάτας, αλλά θα καταλήξουν ελαφρώς διαφορετικά ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία. Εάν το λάδι ζεσταθεί πολύ, τα πατατάκια θα καούν και εάν είναι πολύ δροσερό, δεν θα γίνουν τραγανά.

Το τρίτο πράγμα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε τις πατάτες όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Ένα ειδικό εργαλείο θα το κάνει αυτό πιο εύκολο, αλλά και ένα καλό κοφτερό μαχαίρι λειτουργεί επίσης καλά.

Αν όλα αυτά ακούγονται περίπλοκα, στην πραγματικότητα δεν είναι. Κάθε λάτρης της πατάτας θα πρέπει να βιώσει αυτή την απόλαυση. Είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι είδους λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;

Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο λάδι με υψηλό σημείο καπνού, όπως φυτικό λάδι ή λάδι canola. Τέλος μπορείτε να διατηρήσετε τα πατατάκια σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου και θα παραμείνουν τραγανά έως και για πέντε ημέρες.

πατατάκια

Υλικά

2 κουτ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουτ. σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. πάπρικα
4 πατάτες καθαρισμένες
Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι όλη τη νύχτα.

Όταν περάσει ο χρόνος είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε τις πατάτες: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να καταγράψει 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε τα πατατάκια μέχρι να ροδίσουν, 3 ½ έως 4 λεπτά. Καθώς τηγανίζονται τα ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια μεταλλική τρυπητή κουτάλα. Ύστερα βγάζουμε τα πατατάκια από το λάδι και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε γρήγορα με το μείγμα μπαχαρικών. Καλή απόλαυση.

Πηγή: jenny.gr

πριν από 8 λεπτά
Οικονομία

Συντάξεις – Αναδρομικά: Μέχρι πότε η δήλωση στην ΑΑΔΕ για να αποφύγουν τα πρόστιμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στην Ιταλία: Νεαρός παγιδεύτηκε σε γεωργικό μηχάνημα κι έχασε τη ζωή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι αύριο – Μπλόκα σε Ηράκλειο και Χανιά στον ΒΟΑΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό αύριο Τετάρτη 29/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Κόσμος

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Δοκιμάζεται η εκεχειρία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Ζωντανός ο παλμός της Εθνικής Επετείου σε κάθε γωνιά του Δήμου Μυλοποτάμου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Πολιτική

Συνεδριάζει την Τετάρτη (29/10) το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ελλάδα

Η Κρήτη στους 30 πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Ελλάδα

Μηχανάκι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Αθλητικά

Η Μαρία Στρατουδάκη γράφει ιστορία: 3 μετάλλια και 2 ρεκόρ Ευρώπης Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →