Ηράκλειο: 23oC

Κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

29.06.2025, 8:08

Δείτε τη συνταγή 

Ένας πεντανόστιμος συνδυασμός με τυριά και μανιτάρια, αντί όμως για μια απλή σάλτσα τα κάνουμε γέμιση σε κανελόνια, για ένα σούπερ λαχταριστό πιάτο!

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 250 γρ. (1 κουτί) κανελόνια
  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους), χωρίς κοτσάνια, σε φετάκια
  • 50 γρ. ξερά πορτσίνι, μουλιασμένα σε 80 ml μπράντι ή κρασί
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακό, π.χ. σεβρ ή μαλακή φέτα), χοντροθρυμματισμένα
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 400 ml σπιτικός ζωμός κότας, ζεστός (ή νερό)
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, θρυμματισμένο σε χοντρά ψίχουλα
  • 80 ml μπράντι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος ή ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τα κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να αφρίζει.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε τα πορτσίνι μαζί με το ποτό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το θυμάρι και το κατσικίσιο τυρί, τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα μανιταριών και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό, το ψωμί, τη γραβιέρα και περιχύνουμε τα κανελόνια.
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα υγρά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια στην επιφάνεια.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 3 λεπτά
Πνευματικά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 28 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Κρήτη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα Πέμπτη (28/8) στην Κρήτη – Δείτε που και τις ώρες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και ζέστη σήμερα Πέμπτη (28/8) στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Υγεία

Τα λάθη στο υπνοδωμάτιo που μας κάνουν να ξυπνάμε με πονοκέφαλο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Τραυματίστηκε σε τροχαίο η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Τι σημαίνει η λέξη «παρόλα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Υγεία

Αυτές οι 6 τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Ελλάδα

Τροχαίο στην Πιερία με νεκρό 9χρονο κοριτσάκι: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή η 11χρονη αδερφή της – Εκτός κινδύνου η μητέρα τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Ελλάδα

Γιατί έκανε «βουτιά» ο τζίρος στην εστίαση;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Style

Ιωάννα Τούνη για τον γιο της: «Πόσο ευλογημένη είμαι που με έκανες μαμά» – To τρυφερό video

Διαβάστε περισσότερα