Ηράκλειο: 20oC

Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια

18.05.2025, 21:44

Δείτε τη συνταγή 

Νοστιμίζουμε το λεμονάτο μοσχαράκι με το κολοκύθι.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε κύβους περίπου των 3 εκ.
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, καθαρισμένα, κομμένα κατά μήκος σε μέτρια μπαστουνάκια
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • ο χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, το μαραθόσπορο, το θυμάρι και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε περίπου 1.300 ml νερό (τόσο ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά), ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 – 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, καλύτερα σε δόσεις, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα με το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα κολοκύθια (όχι εντελώς, καλό είναι να μείνουν λίγο τραγανά). Αποσύρουμε.
  • Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε λίγα κολοκύθια, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 3 ώρες
Υγεία

Χάστε 4 κιλά και ρίξτε χοληστερόλη και σάκχαρο σε λιγότερο από 2 μήνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με σολομό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Υγεία

Αυτή η συνήθεια βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τα 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τενεσί: «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε η αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Style

Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →