Ηράκλειο: 28oC

Συνταγή: Αλμυρά muffin πουρέ με φέτα και μυρωδικά

11.07.2025, 18:55

Δείτε πως να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα

Ο Πουρές Πατάτας γίνεται η τέλεια βάση για αφράτα, αλμυρά muffin. Προσθέτουμε φέτα και φρέσκα μυρωδικά για ένα αποτέλεσμα ευωδιαστό και πεντανόστιμο.

Υλικά

1 συσκευασία Πουρές Πατάτας
300 ml νερό + 200 ml γάλα
50 γρ. βούτυρο
2 αυγά
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 φλ. Φαρίνα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Μυρωδικά της αρεσκείας μας (άνηθος, βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός – ό,τι μας αρέσει)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον Πουρέ Πατάτας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό πουρέ. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με χαρτάκια μια φόρμα για muffins.

Βήμα 3

Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη Φαρίνα, τη φέτα, τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα.

Βήμα 4

Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα για muffins, γεμίζοντας τα 3/4 περίπου. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγη επιπλέον γκούντα από πάνω για πιο τραγανή επιφάνεια.

Βήμα 5

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα – πρέπει να βγαίνει στεγνή.

Tips

Μπορούμε να προσθέσουμε και κομμάτια από μαγειρεμένο μπέικον, καπνιστή γαλοπούλα ή ελιές αν θέλουμε παραλλαγές.
Τρώγονται τέλεια ζεστά, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμα την επόμενη μέρα, κρύα ή ξαναζεσταμένα.

Πηγή: protothema.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα