Ηράκλειο: 23oC

Πώς να φτιάξετε γρήγορα το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

15.08.2025, 18:50

Αναλυτικά η διαδικασία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζεστό, γλυκό και τραγανό καλαμπόκι; Παρότι λατρεύουμε τη μυρωδιά και τη γεύση του ψημένου στα κάρβουνα καλαμποκιού από τους πλανόδιους ψήστες, πάντα το βραστό ξεχωρίζει για την απλότητά του. Όσο εύκολη κι αν φαίνεται η διαδικασία, το καλαμπόκι μπορεί εύκολα να χάσει τη νοστιμιά του στο νερό και να καταλήξει άγευστο και άτονο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσει όλη του τη γλύκα και τη ζουμερή υφή και για να το απολαύσουμε στο σπίτι ζουμερό αρκούν δύο απλά υλικά που κάνουν τη διαφορά.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το καλαμπόκι που θα διαλέξουμε πρέπει να έχει ζωηρά, καθαρά πράσινα φύλλα, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Η φούντα του καλό είναι να είναι πυκνή και να έχει μια φυσική γυαλάδα, ένδειξη ότι είναι ώριμο και ποιοτικό. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το πότε κόπηκε το καλαμπόκι από το φυτό· όσο πιο πρόσφατη είναι η συγκομιδή, τόσο πιο τρυφερό και γλυκό θα είναι. Τέλος, οι σπόροι του πρέπει να είναι πυκνοί, ομοιόμορφοι σε χρώμα – κατά προτίμηση χωρίς λευκά σημεία – και να έχουν μαλακή, γεμάτη υφή, ώστε να υπόσχονται ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο.\

Πώς θα φτιάξουμε το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

Στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αντί να αλείψουμε το βούτυρο αφού το καλαμπόκι βράσει, το ενσωματώνουμε από την αρχή στη διαδικασία μαγειρέματος. Έτσι, το καλαμπόκι απορροφά τη γεύση και παραμένει εξαιρετικά ζουμερό και απολαυστικό.

Αναλυτικά η διαδικασία

  1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει και κοχλάζει προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο το οποίο μπορεί να είναι είτε ανάλατο είτε αλατισμένο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 8′-10′.
  3. Για να σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε σε ποσότητα που μας ευχαριστεί γευστικά και προσθέτουμε λίγο έξτρα βούτυρο από πάνω.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Το βραστό καλαμπόκι ξεχωρίζει για την απλότητα και τη ζουμερή του υφή, αν μαγειρευτεί σωστά.
  • Η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι κρίσιμη για επιτυχημένο αποτέλεσμα, με ζωηρά φύλλα και πυκνούς σπόρους.
  • Στην κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα και βούτυρο για να ενσωματωθούν οι γεύσεις κατά το μαγείρεμα.
  • Σερβίρουμε το καλαμπόκι με αλάτι, πιπέρι και έξτρα βούτυρο για επιπλέον γεύση.
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που έριξε οινόπνευμα σε τζάκι – Φέρει 70% εγκαύματα στο σώμα του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Πολιτική

Μαρινάκης: «Κανένα σενάριο συνεργασίας με τον Τσίπρα» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Εκ νέου διακοπή για τις 11/12 στην υπόθεση Μάγγου (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδία: 16χρονος πλακώθηκε από μπασκέτα και πέθανε – Προσοχή σκληρό βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ηράκλειο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην εξεταστική επιτροπή ο Λάμπρος Αντωνόπουλος – Δείτε live

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Αθλητικά

Super League: Ζαμπαλάς στο ΟΦΗ-Βόλος, Σρέντερ στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Κρήτη

Ιεράπετρα: Χειροπέδες σε δύο Σουδανούς για την καραβιά με τους 35 μετανάστες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Συλλυπητήρια Δένδια για την τραγωδία στη Ρόδο – «Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Γαλλία: Κατασκοπευτικό θρίλερ με 4 συλλήψεις, δύο εκ των οποίων Ρώσοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Δυτική Όχθη: Νέα επιχείρηση ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ – Κλιμακώνεται η βία κατά των Παλαιστινίων

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →