Τι χρειάζεστε
Το πορτοκάλι με τη σοκολάτα κάνουν την πιο γλυκιά παρέα… Γλασάρουμε λοιπόν ροδέλες πορτοκαλιού, τις βυθίζουμε στη σοκολάτα και τις απολαμβάνουμε με ένα ωραίο ζεστό ρόφημα! Είναι επίσης μια πολύ ωραία γαρνιτούρα για τα γλυκά σας.
Υλικά:
- 15 ροδέλες πορτοκαλιού, με τη φλούδα τους
- 250γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1 λοβό βανίλιας
- 1 λίτρο νερό
- 500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Βήμα 1
Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα πορτοκάλια και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ώσπου να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους.
Βήμα 3
Αδειάζετε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος και το σκεπάζετε με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνετε στην άκρη για 1 ημέρα.
Βήμα 4
Απλώνετε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Αν κρατάνε λίγη υγρασία, τα βάζετε για πέντε λεπτά στους 70 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 5
Λιώνετε την σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί στους 30 βαθμούς και βυθίζετε τις ροδέλες πορτοκαλιού ώστε η μισή επιφάνειά τους να καλυφθεί με σοκολάτα. Αφήνετε τη σοκολάτα να στεγνώσει και σερβίρετε.
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης