Ένα θρεπτικό και νόστιμο φαγητό
O Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει ένα θρεπτικό και νόστιμο φαγητό, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ο αρακάς σε αυτήν την συνταγή προσφέρεται σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του.
Έτοιμο σε 1:55′
Υλικά
800 γρ. χοιρινό μπούτι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκλελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
3 καρότα (κομμμένα σε ροδέλες)
2 κουτ. σούπας λτέ
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κούπα λευκό κρασί
2 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
12 – 13 πατάτες baby
6 κούπες αρακά
1/3 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1/3 κούπας χυμό λεμόνι
γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια περίπου 5×5 εκατοστών, τα λαδώνετε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδου και τα αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία (8-9) και τσιγαρίζετε το κρέας σε δύο δόσεις, έτσι ώστε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς να πέσει η θερμοκρασία στο σκεύος και να βράσει.
Αφαιρείτε προσωρινά το κρέας και προσθέτετε άλλες 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Συνεχίζετε με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τσιγαρίζετε για 3 – 4 λεπτά.
Επαναφέρετε στην κατσαρόλα όλο το κρέας, προσθέτετε τον πελτέ και το αλεύρι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και αφού έχει σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε το ζωμό. Χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε με μισάνοιχτο καπάκι για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τον αρακά και τις πατάτες, λίγο επιπλέον ζωμό (αν χρειάζεται) και μαγειρεύετε για 20 – 25 λεπτά ακόμα. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε και βάζετε επιπλέον φρέσκο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και γιαούρτι.

Δημοφιλή
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Χανιά: Είδε στο καφενείο τον πατέρα του και τον... μαχαίρωσε 50 φορές!
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων - Τι είπε ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Έπεσε στο οδόστρωμα το λάδι της χρονιάς! Πάνω από 40 κιλά ελαιόλαδο κλαίει παραγωγός - Δείτε εικόνες
Κρήτη: Αγοραστής με 1.300.000 ευρώ για το παραθαλάσσιο πρώην ξενοδοχείο που στέγαζε τον...ΕΟΜΜΕΧ!