Ηράκλειο: 26oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης για ευρωεκλογές: «Μας έχει κοστίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων»

10.06.2024, 12:06

Ανέφερε συγκεκριμένα ο Υπουργός

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σχολίασε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Action24 σχολιάζοντας ότι ανάμεσα στους παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση του ποσοστού της ΝΔ ήταν και το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά με το τι κόστισε στη Νέα Δημοκρατία: «Διάφορα πράγματα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο νόμος για την ισότητα στο γάμο σίγουρα μας έχει κοστίσει δεν υπάρχει αμφιβολία, μας το κρατάγανε. Και μας το κρατήσανε είτε πηγαίνοντας για αποχή, ενώ πολλοί ψήφισαν και δεξιότερα της ΝΔ. Το λάθος και το σωστό στη πολιτική είναι πιο διευρυμένη έννοια. Εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι υπηρετεί κάποιες αξίες έπρεπε να το κάνει. Αν με ρωτάτε αν έβλαψε ή βοήθησε, προφανώς έβλαψε στο τέλος. Βελόπουλος, Νατσιός και Λατινοπούλου ανάβουνε … λαμπάδες τώρα».

Σχολίασε επίσης και τον Στέφανο Κασσελάκη που πήγε με την Φάρλεϊ χθες στα γραφεία της Κουμουνδούρου λέγοντας ότι ήταν απρέπεια από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην μιλήσει στους δημοσιογράφους. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ψύχραιμος πολιτικός, μας χρεώνουν συνέχεια αλαζονεία, αλλά εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Πιο πολύ αλαζονεία βλέπω στους πολιτικούς μας αντιπάλους» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Είναι οι δημοσιογράφοι έξω από την Κουμουνδούρου, είχε και πολλή ζέστη και τον περιμένουν. Έχει κατέβει ο κ. Κασσελάκης από το αυτοκίνητο και βγαίνει με τη Φάρλεϊ και προχωράει τη βγάζει βόλτα. Θα μπορούσε να το έχει κάνει πριν και να μην γίνει με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους όλο αυτό. Πλησιάζει προς την Κουμουνδούρου και τους λέει ”κάντε στην άκρη να περάσει η Φάρλεϊ”. Είναι αυτή ανθρώπινη συμπεριφορά αρχηγού κόμματος σε εργαζόμενους; Κάθονται πέντε ώρες στη ζέστη να πάρουν μια δήλωση οι άνθρωποι και τους λέει ανοίξτε να περάσει ο σκύλος μου. Ήταν μια σκηνή που αν τη δει κάποιος σκέτη -ούτε χιούμορ έχει, ούτε πλάκα έχει- είναι μια απαίσια σκηνή ενός ψωνισμένου ανθρώπου».

Για την στάση απέναντι στην Ελληνική Λύση, ο υπουργός Υγείας είπε: «Υπήρχε μια περίοδος που ο κ. Βελόπουλος στις δημοσκοπήσεις ήταν σταθερά στο 12 και το 13%. Δεν πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό του. Όλοι πιστεύαμε ότι θα πάρει διψήφιο ποσοστό. Για να είμαι ειλικρινής, ο εκλογικός μας στόχος για την Ελληνική Λύση ήταν να μην είναι πάνω από 10% και το καταφέραμε. Ο Βελόπουλος οφελήθηκε γιατί η ατζέντα που χρησιμοποιεί έχει ακροατήριο και στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Τέλος αναφέρθηκε και γενικότερα στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε όλη την Ευρώπη: «Το ευρωπαϊκό πλαίσιο που είδαμε χθες στην Ευρώπη είναι μια τεράστια στροφή προς την άκρα δεξιά. Στην Ισπανία είχανε το λαϊκό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές, οι σοσιαλιστές βγήκαν δεύτεροι με μεγάλο ποσοστό και αυτοί. Το VOX που είναι το βασικό ακροδεξιό κόμμα της Ισπανία πήρε 9% και ένας τύπος που εμφανίστηκε από το πουθενά στο YouTube και μιλούσε μόνο για μετανάστες και λαθρομετανάστες πήρε 4,5%. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ένας στην Κύπρο έκανε πλάκα και πήρε 20%».

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης: