Τι πρέπει να προσέχετε
Το ελαιόλαδο που βρίσκεται στην ελληνική αγορά δεν είναι πάντα εξαιρετικής ποιότητας, ενώ αντίθετα υπάρχουν διάφορες παράμετροι που πρέπει να προσέξετε πριν προχωρήσετε στην αγορά του.
Αυτοί είναι μικροί παράγοντες που κάνουν τη διαφορά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορούν να μας βοηθήσουν στην επιλογή. Πρέπει λοιπόν να αξιολογήσετε:
- Το χρώμα του λαδιού
- Τη διαύγεια του
- Την παρουσία συντηρητικών
Το ελαιόλαδο σίγουρα διαθέτει αισθητικές παραμέτρους που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε με μια απλή ματιά. Ορισμένοι τύποι αυτού του προϊόντος υποβάλλονται σε επεξεργασία για να διασφαλιστεί ότι η ημερομηνία λήξης τους μπορεί να παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μπορεί να βρούμε συντηρητικά μέσα στο λάδι τα οποία βλάπτουν την υγεία μας.
Ομοίως πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη το χρώμα του λαδιού και τη διαύγειά του. Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι ένα όμορφο, έντονο και λαμπερό πράσινο, γι’ αυτό αν φαίνεται πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο μπορεί να οδηγήσει στο τεκμήριο της παρουσίας άλλων ελαίων που δεν έχουν καμία σχέση με τον τύπο που θέλουμε να αγοράσουμε. Πρόκειται για μια καθαρά διαυγής ουσία, γι’ αυτό και όπου φαίνεται θολό θα προέκυπτε το ίδιο πρόβλημα που σχετίζεται με το χρώμα.
Δημοφιλή
Ψυχίατρος προς Αλέξη Καλοκαιρινό: «Ηράκλειο, η πόλη που μαραζώνει και αρνείται να θεραπευτεί»
Βαρύ πένθος στην Κρήτη: «Έφυγε» ο αγαπητός Γιάννης - Αύριο 24/10 το τελευταίο αντίο
Τραγωδία στην Λάρισα: Νεκρό βρέφος μόλις ενός μηνός
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για την Ροδάνθη που έφυγε πολύ νωρίς
Βαρύ πένθος και στη Βιάννο για τον πρόωρο χαμό του δικηγόρου Γιώργου Καραγιάννη
Τραγωδία στα Χανιά: Την βρήκε νεκρή στο σπίτι της ο γιος της
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το παιδί μου το έμπλεξαν άδικα» λέει η μητέρα του 36χρονου Κρητικού «εγκέφαλου» της σπείρας - Δείτε βίντεο
Τρόμος για γυναίκα στο Ηράκλειο: 32χρονος αυνανιζόταν στην αυλή της
Αποκαλύψεις δίχως τέλος για το φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 37 συλλήψεις, ο «Φραπές» και ο κίνδυνος για τις επιδοτήσεις