Ηράκλειο: 30oC

Αγκινάρες με πράσα ασπρογιαχνί

21.03.2024, 0:05

Μην ξεχάσετε τον δυόσμο, θα κάνει τη διαφορά!

Βήμα 1

Για τη συνταγή, σε μια ευρύχωρη, πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 5 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1΄ μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα καρότα, τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα πράσα και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.

Βήμα 2

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε περίπου 250 ml νερό, τα μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τη συνταγή σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 35΄ ή μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και χυμό λεμονιού αν θέλουμε.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα

Τσιπς μήλου με κανέλα στον φούρνο


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα