Μην ξεχάσετε τον δυόσμο, θα κάνει τη διαφορά!
Βήμα 1
Για τη συνταγή, σε μια ευρύχωρη, πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 5 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1΄ μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα καρότα, τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα πράσα και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.
Βήμα 2
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε περίπου 250 ml νερό, τα μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τη συνταγή σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 35΄ ή μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και χυμό λεμονιού αν θέλουμε.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα
Τσιπς μήλου με κανέλα στον φούρνο
Συνταγή για βάφλες με δύο υλικά
πηγή: Olivemagazine

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου