Μην ξεχάσετε τον δυόσμο, θα κάνει τη διαφορά!
Βήμα 1
Για τη συνταγή, σε μια ευρύχωρη, πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 5 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1΄ μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα καρότα, τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα πράσα και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.
Βήμα 2
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε περίπου 250 ml νερό, τα μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τη συνταγή σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 35΄ ή μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και χυμό λεμονιού αν θέλουμε.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα
Τσιπς μήλου με κανέλα στον φούρνο
Συνταγή για βάφλες με δύο υλικά
πηγή: Olivemagazine

Δημοφιλή
Θλίψη στο Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Παρσωτάκη
Κρήτη: Πως έγινε το αιματηρό περιστατικό στο Έλος Κισσάμου - O δράστης εκτέλεσε το θύμα εν ψυχρώ
Καρέ-καρέ η άγρια επίθεση στον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο - Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο
Κρήτη: Τραγωδία με 29χρονο - Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
Θεσσαλονίκη: 20χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από μαχαίρωμα στην Περαία
Η Κρητικιά τραγουδίστρια που συγκίνησε με την ιστορία της στο The Voice - Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο - Δείτε βίντεο από την στιγμή
Στο σφυρί ακίνητα από την ΑΑΔΕ – Ποιο βγαίνει σε πλειστηριασμό στην Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξελίξεις στην Εξεταστική μετά τις συλλήψεις – Καλούνται Μυλωνάκης, «Φραπές» και Αυγενάκης