Τα 6 οφέλη των αμυγδάλων
Τα αμύγδαλα είναι σπόροι από δέντρα που προέρχονται από τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή, αλλά τα απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα δημοφιλές σνακ.
Ωστόσο μερικοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί να τους προσθέσουν στην διατροφή τους επειδή οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά και θερμίδες. Ωστόσο, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά θρεπτικά και προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται με μέτρο.
Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αμύγδαλα
- Άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς
- Άτομα που διατρέχουν κίνδυνο πνιγμού
- Μικρά παιδιά
- Άτομα με προβλήματα με τα νεφρά ή τη χοληδόχο κύστη
Για τους περισσότερους ανθρώπους, η κατανάλωση αμυγδάλων, ακόμη και καθημερινά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία παρά κινδύνους.
Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα αμύγδαλα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
Άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς: Τα άτομα που είναι αλλεργικά σε άλλους ξηρούς καρπούς θα πρέπει να αποφεύγουν τα αμύγδαλα. Εάν έχει ελεγχθεί από τον γιατρό τους ότι δεν είναι αλλεργικοί στα αμύγδαλα μόνο τότε μπορούν να τα καταναλώσουν.
Άτομα που διατρέχουν κίνδυνο πνιγμού: Βρέφη, νήπια, μικρά παιδιά και οποιοσδήποτε με δυσκολία στην κατάποση θα πρέπει να αποφεύγει την κατανάλωση αμυγδάλων.
Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι μια πλούσια πηγή λίπους και αυτό σημαίνει ότι έχουν αρκετές θερμίδες. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί εάν τα καταναλώνετε με μέτρο ως μέρος μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά. Έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ξηροί καρποί δεν προκαλούν αύξηση βάρους.
Ωστόσο, άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος χρειάζεται να προσέξουν τις ποσότητες που καταναλώνουν.
Μικρά παιδιά: Τα αμύγδαλα αποτελούν κίνδυνο πνιγμού για τα μικρά παιδιά λόγω του μικρού τους μεγέθους και του σκληρού κελύφους τους. Τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πρέπει να καταναλώνουν ολόκληρα αμύγδαλα. Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν και να μπορούν να χειριστούν με ασφάλεια τους ξηρούς καρπούς πριν τους εισάγετε στη διατροφή τους.
Άτομα με προβλήματα με τα νεφρά ή τη χοληδόχο κύστη: Τα αμύγδαλα περιέχουν οξαλικό, μια φυσική ένωση που μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Άτομα με ιστορικό πέτρες στα νεφρά ή άτομα που κινδυνεύουν να εμφανίσουν θα πρέπει να μετριάσουν την πρόσληψη αμυγδάλου.
Τα 6 οφέλη των αμυγδάλων
Χαμηλότερη Χοληστερόλη
Αρκετές μελέτες δείχνουν την ικανότητα των αμυγδάλων να βελτιώνουν τις ποσότητες λίπους στο αίμα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα υψηλά επίπεδα ορισμένων λιπών στο αίμα, όπως της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL), της λεγόμενης «κακής χοληστερίνης» που σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που καταναλώνουν έως και έξι χούφτες αμύγδαλα καθημερινά. Σε ορισμένες μελέτες, τα αμύγδαλα αντικατέστησαν άλλα λίπη στη διατροφή.
Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
Τα αμύγδαλα βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υγιή ακόρεστα λίπη και πρωτεΐνες ενώ είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του κορεσμού και δεν προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.
Υγιής αρτηριακή πίεση
Επειδή είναι πλούσια σε μαγνήσιο τα αμύγδαλα είναι ευεργετικά για την υποστήριξη των φυσιολογικών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Ορισμένες έρευνες συνδέουν την ανεπάρκεια μαγνησίου με την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Διαχείριση βάρους
Περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες, άφθονες φυτικές ίνες και υγιή λίπη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του κορεσμού, στη μείωση της πείνας και στην πρόληψη των επεισοδίων υπερφαγίας.
Πλούσια σε Αντιοξειδωτικά
Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης που λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό. Τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά στα αμύγδαλα βρίσκονται στην καστανή εξωτερική φλούδα τους.
Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη βιταμίνης Ε μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς γήρανσης του δέρματος και να προστατεύσει τα κύτταρα του δέρματος από τις ρυτίδες και τις βλάβες από τον ήλιο.
Υγεία του εντέρου
Το πεπτικό σας σύστημα φιλοξενεί τρισεκατομμύρια βακτήρια που συνθέτουν το μικροβίωμα του εντέρου σας. Αυτά τα βακτήρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της συνολικής υγείας και ευεξίας σας. Έρευνες δείχνουν ότι τα αμύγδαλα έχουν οφέλη για το μικροβίωμα του εντέρου.
Εξαιρετική τροφή
Είναι ένα θρεπτικό, ευέλικτο και νόστιμο σνακ με πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υγιή λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Πηγή: foxreport.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτές τις 4 συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν βαθιά ενσυναίσθηση
Απάτη ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβγαλαν πάνω από 15 εκατ. ευρώ με το ΑΦΜ των ΕΛΤΑ
Ανήλικος αυτοκτόνησε με τη «βοήθεια» του ChatGPT