Αναλυτικά η συνταγή
Με την προσθήκη λίγων απλών υλικών, ο καθημερινός αρακάς μεταμορφώνεται σε εκρηκτικό πιάτο.
20′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
gastronomos.gr
Υλικά
Μερίδες: 4
650 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
12 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκι (αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές)
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
200 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη, κατά προτίμηση βαρελίσια
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αρακά με γαρίδες, ντοματίνια και βαρελίσια φέτα, σαν σαγανάκι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. (Ο χρόνος είναι αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες. Αν τις μαγειρέψουμε περισσότερο, θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή).
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, τον αρακά και τα ντοματίνια.
Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε περίπου 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Σκορπίζουμε τον άνηθο, τη φέτα και τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Παλέρμο: Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονου – Πυροβολήθηκε στο μέτωπο
Τροχαίο με το «καλημέρα» στο Ηράκλειο
Σφοδρό τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό - Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα (Βίντεο,Φώτο)
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Νέα αύξηση τιμών στα καπνικά - Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο τσιγάρων
Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου