Ηράκλειο: 36oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

23.05.2024, 0:41

Για ένα λαχταριστό πρωινό

Οι αυγοφέτες με ψωμί του τοστ, γεμιστές με σοκολάτα και καραμελωμένες μπανάνες, είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Υλικά

Για τις αυγοφέτες

  • 20 φέτ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κατά προτίμηση μαύρη ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 lt γάλα φρέσκο
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλια
  • 4-6 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας ή 125 γρ. τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 3 ώριμες και σφιχτές μπανάνες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2-3 πρέζα/ες κανέλα

Για τις αυγοφέτες

  • Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος 23×33 εκ. για να ψήσουμε τις αυγοφέτες.
  • Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα να ενωθούν.
  • Αλείφουμε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Πασπαλίζουμε επάνω την μαύρη ζάχαρη φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα.
  • Απλώνουμε 2-2 φέτες ψωμί ενωμένες, κάνοντας μια παχιά στρώση στη βάση του ταψιού και κόβοντας τες λίγο αν χρειαστεί για να γεμίσει η βάση και οι γωνιές του ταψιού.
  • Περιχύνουμε σιγά σιγά με 1 -1/2 φλ. μείγμα αυγό – γάλα.
  • Ρίχνουμε σε μια στρώση τις καραμελωμένες μπανάνες και καλύπτουμε με την πραλίνα.
  • Σκεπάζουμε τα υλικά με το υπόλοιπο ψωμί. Η επιφάνεια του ταψιού καλύπτεται με 6 ολόκληρες φέτες και μισή φέτα κομμένη στη μέση.
  • Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν οι στρώσεις μεταξύ τους.
  • Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα υγρά (αυγά – γάλα) και αφήνουμε να σταθεί και να ρουφήξει για 30′.
  • Αν έχετε χρόνο, όσο περισσότερο το αφήσετε να ποτίσει το ψωμί, τόσο πιο αφράτο και νόστιμο θα γίνει το γλυκό.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 35′ περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε για 10′ στον πάγκο.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη ή περιχύνουμε με λίγο μέλι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: