Ηράκλειο: 34oC

Brownies με βρώμη χωρίς γλουτένη

14.08.2024, 0:47

Μία υγιεινή σοκολατένια απόλαυση

Eύκολη συνταγή για brownies σοκολάτας με βρώμη χωρίς γλουτένη, χωρίς μίξερ σε 5’.

Υλικά

  • 1⅓ φλ. αλεύρι βρώμης
  • 3/4 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 200 γραµ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 3 αυγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1½ φλ. σταγόνες σοκολάτας

Eκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Αφήνουμε το βούτυρο να γίνει χλιαρό για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το 1 αυγό ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να χαθεί στο σοκολατένιο μείγμα.
  • Ένα-ένα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα σοκολατένιο υγρό μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και τη σόδα στα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε ελάχιστα να ενωθεί το αλεύρι βρώμης με το σοκολατένιο μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα ή μικρό τετράγωνο ταψί 24×24.
  • Αδειάζουμε το μείγμα brownies.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για 30΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
  • Τα brownies μόλις βγουν από το φούρνο θα έχουν υγρασία στην καρδιά τους.
  • Πρέπει να μείνουν 30΄ να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  • Ξεφορμάρουμε τα brownies και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: