Ηράκλειο: 24oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Χανιά: Επιχείρηση με ελικόπτερο για τραυματισμένη γυναίκα στο φαράγγι Σαμαριάς

15.05.2024, 20:42

Σε εγρήγορση οι διασώστες σε φαράγγι Σαμαριάς και Ανώπολη Σφακίων για δύο διαφορετικές περιπτώσεις

Στην πρώτη περίπτωση, ο σύζυγος ηλικιωμένης από τη Γερμανία δήλωσε στο “112” την εξαφάνιση της γυναίκας του και ενώ περπατούσαν στον δρόμο από την Ανώπολη με προορισμό το Λουτρό. Δυνάμεις της Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων έσπευσαν στο σημείο και μετά από έρευνα βρήκαν τη γυναίκα, γύρω στα 70, γερμανικής καταγωγής.

Η γυναίκα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της.

Στη δεύτερη περίπτωση, μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι (συγκεκριμένα στο ισχύο) κατά την πεζοπορία της στο φαράγγι της Σαμαριάς (9ο χλμ.). Ο τραυματισμός της είναι τόσο σοβαρός που απαιτείται η συνδρομή ελικόπτερου για να τη μεταφέρει σε οικείο νοσοκομείο, καθώς η υγείας της είναι, ούτως ή άλλως, επιβαρυμένη. Η γυναίκα επίσης Γερμανίδα 51 ετών, μεταφέρθηκε στον οικισμό της Σαμαριά και από κει με στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να λάβει την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουν συνδράμει καταρχάς, δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων, ενώ στην πρώτη περίπτωση αναμένονταν πεζοπόρες δυνάμεις (ΕΜΑΚ) από το Ηράκλειο.

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κριτσάς 

Ηράκλειο: Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών το Εργατικό Κέντρο 

Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση για την Υγεία και τα νοσοκομεία 

Έτσι έφτιαχναν παλιά τις σκούπες από βρουλιά! (βίντεο)