Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Χανιά: Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

17.05.2024, 0:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5), με νέα εργαστήρια και παράλληλες δράσεις στην έκθεση «landscape stories» που φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στους χώρους της.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 11:00 π.μ., διοργανώνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια για οικογένειες, με τίτλο: «Φωτογραφία. Κιβωτός του Πλανήτη».

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/P8XP7HaWrWKZUd2B6

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στην έκθεση «landscape stories», συμπαραγωγή με το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Θα ακολουθήσουν τρία εργαστήρια με τίτλο: «Φυτών πορτρέτα», «Επιστροφή στη φύση» και «Ποιητική τοπογραφία» διάρκειας 30 λεπτών το καθένα. Τα εργαστήρια θα γίνουν από τον Κωνσταντίνο Φίσερ, εικαστικό, τη Γιώτα Μπούρα, εκπαιδευτικό και την Άννα Νεμπαυλάκη, επιμελήτρια των εκπαιδευτικών δράσεων καθώς και των παράλληλων δράσεων της έκθεσης.
Συνολική διάρκεια της δράσης: 2 ώρες.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια απευθύνονται σε οικογένειες (γονείς και παιδιά: ηλικίας 8 – 15 χρονών), συνεπώς κάθε παιδί είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από έναν ενήλικα.

Διαβάστε επίσης: