Ηράκλειο: 34oC

Cheesecake με καραμελωμένα βύσσινα του Στέλιου Παρλιάρου

31.07.2024, 13:35

Ένα εύκολο, υπέροχο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε

Αυτό το λαχταριστό Cheesecake με καραμελωμένα βύσσινα του Στέλιου Παρλιάρου πρέπει οπωσδήποτε να το απολαύσετε!

Υλικά

  • 600 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 230 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 36%
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για τα καραμελωμένα βύσσινα

  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. βύσσινα

Για την κρέμα

  • Ανακατεύουμε την αχνή ζάχαρη με το φρέσκο τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, το κορν φλαουρ, την κρέμα γάλακτος 36%. Ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  • Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Αδειάζουμε το μίγμα για το cheesecake με καραμελωμένα βύσσινα.
  • Ψήνουμε στους 190 °C για 30΄.
  • Xαμηλώνουμε στους 170 °C για 20΄.
  • Ξεφορμάρουμε.

Για τα καραμελωμένα βύσσινα

  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε τα βύσσινα και βράζουμε για 3- 5΄.

Για τη σύνθεση του cheesecake

  • Απλώνουμε τα καραμελωμένα βύσσινα στο cheesecake και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: