Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Χοιρινό στη γάστρα µε κολοκύθα

01.07.2024, 13:00

Συνταγή που ξεχειλίζει από νοστιμιά!

Πεντανόστιμο μυρωδάτο χοιρινό στη γάστρα που μπορείτε να σερβίρετε σε κυριακάτικο ή οικογενειακό τραπέζι και να κερδίσετε τις εντυπώσεις!

Υλικά

  • 1½ kg χοιρινό (μπούτι) σε μερίδες
  • 1½ kg κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το χοιρινό στη γάστρα

  • Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες.
  • Στη συνέχεια την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το κρέας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το κρασί.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε γάστρα και μαζί προσθέτουμε όλα τα υγρά.
  • Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, περίπου για 2 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα