Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

7η ΥΠΕ: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου

27.10.2023, 16:22

Ένα θρίλερ που αφορά τον χώρο της Υγείας στο νησί είναι σε εξέλιξη

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου φέρεται να έχει παραιτηθεί από τη θέση του όμως σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Αγαπίου δεν εμφανίστηκε στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στη διάρκεια της χθεσινής ημέρα – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου – γεγονός που φούντωσε τις φήμες ότι ίσως και να είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του. Μάλιστα άλλες πηγές αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες που ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δεν βρισκόταν στην υπηρεσία και τον αναπλήρωνε ο κ. Αγαπίου φέρεται να δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα από το υπουργείο Υγείας ζητώντας του επίμονα από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής να καλύψει τις ανάγκες και να δώσει λύσεις στο πρόβλημα με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου και πάλι παρουσιάζεται έλλειψη με νέα “εντέλλεσθε”. Ας σημειωθεί ότι ως υποδιοικητής είναι υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Η αντίδραση του κ. Αγαπίου φέρεται να ήταν πολύ έντονη όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εκείνος να ένιωσε έντονη δυσφορία από την πίεση και φέρεται να αποχώρησε από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ με τη συνοδεία της συζύγου.

Η μη εμφάνισή του όμως χθες στο γραφείο φούντωσε τις φήμες όπως και το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε ούτε στην παράδοση των τεσσάρων νέων ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας Ανωγείων, Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου, Χάρακα και Περάματος έχοντας την ευθύνη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.