Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ελένη Βατσινά: «Η κυβέρνηση διατηρεί θολό το τοπίο για την αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα»

27.03.2024, 20:39

Με μια αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας

Με μια αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, επανέρχεται η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, στο θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων των πρώην ΑΕΙ ΤΤ με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών.

Δύο μήνες μετά την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή για το ίδιο ζήτημα, και αφού τότε είχε λάβει ως απάντηση ότι η επίλυση της εκκρεμότητας αυτής είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου, ως σήμερα δεν έχει παρασχεθεί καμία ενημέρωση ούτε για τον τρόπο που θα επιτευχθεί η αντιστοίχιση αλλά ούτε για το χρονικό ορίζοντα επίλυσης του θέματος.

Η εκκρεμότητα αυτή που συνιστά μια αδικία «που εκτείνεται σε επαγγελματικό, κοινωνικό, ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό επίπεδο» απαιτεί «θεσμοθέτηση μιας δίκαιης και αξιόπιστης οδού για την αντιστοίχιση» σημειώνει στην αναφορά της η κ.Βατσινά, μεταφέροντας στον υπουργό την διαρκή και έκδηλη αγωνία των αποφοίτων και καταθέτοντας σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του πρώην ΑΕΙ ΤΤ Κρήτης. Παράλληλα η βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να λάβει υπόψη του όσα αναφέρονται και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης: 

Σενετάκης: Θεσμική ευκαιρία να τελειώσει η πολιτική τυμβωρυχία

Τριαντόπουλος: Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη

Κώστας Καραμανλής: Τι θα πει στη Βουλή για τα Τέμπη – Το παρασκήνιο

Φλωρίδης: «Δεν υπάρχει ίχνος τσιμέντου – Παραπλανητικό το δημοσίευμα για τα Τέμπη»