Ηράκλειο: 14oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Επί πληρωμή το Χ (πρώην Twitter) για τους νέους χρήστες

18.10.2023, 19:30

Η εφαρμογή θα χρεώνει ένα δολάριο τον χρόνο προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να κάνουν tweet, retweet, like αλλά και να απαντούν σε post!

Επί πληρωμή θα είναι πλέον για όλους τους νέους συνδρομητές, το Χ (πρώην Twitter) του Ελον Μασκ. Όπως ανέφερε η εταιρία, όσοι αρνούνται να πληρώσουν θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να παρακολουθούν βίντεο και να ακολουθούν λογαριασμούς.

Στόχος της κίνησης αυτής όπως δήλωσε η εταιρία είναι να «μειωθεί το spam, η χειραγώγηση της πλατφόρμας και η δραστηριότητα των bots». Γι’ αυτό τον λόγο, οι νέοι λογαριασμοί θα πρέπει ,εκτός των άλλων, να έχουν επιβεβαιωμένο τον αριθμό τηλεφώνου τους προς αποφυγή σφάλματος.

Όσον αφορά το μπλε τικ  που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για την αναγνώριση επαληθευμένων λογαριασμών– δόθηκε μόνο σε εκείνους που δέχθηκαν να πληρώσουν 8 δολάρια το μήνα.

Σημειώνεται ότι ήδη το Χ προσφέρει στους χρήστες τους μια συνδρομητική υπηρεσία, την υπηρεσία X Premium που προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα.

Ο κίνδυνος πίσω από την πληρωμή συνδρομής

Παρόλο που όλα δείχνουν πως υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον για την εταιρεία, ο Μασκ επέμεινε στο ότι η υποχρέωση των νέων χρηστών να πληρώσουν για συγκεκριμένες υπηρεσίες, στοχεύει στην αντιμετώπιση των bots.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη βαθμίδα κοστολόγησης. Επομένως, θέλουμε απλώς να είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό…Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα ενάντια σε τεράστιες στρατιές ρομπότ», είχε δηλώσει ο Μασκ.