Ηράκλειο: 18oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Επιστολική ψήφος: Πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες έχουν παραλάβει το φάκελο

16.05.2024, 11:12

Τι δήλωσε σε συνέντευξή της η υπουργός Εσωτερικών

Στον σημαντικό ρόλο της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες πολίτες εντός και εκτός της χώρας, που θα έχουν πλέον την δυνατότητα να ψηφίσουν αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα η υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν αιτηθεί για άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος μέσω της επιστολικής ψήφου, έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό.

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν εάν δεν υπήρχε η επιστολική ψήφος», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε επιπλέον ότι «πάνω από τρεις στους τέσσερις που έχουν γραφτεί έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, σε όποια διεύθυνση έχουν. Πάνω από εκατό χιλιάδες τα έχουν ήδη παραλάβει» και πρόσθεσε «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Ό, τι και να ψηφίζει κανείς, σημασία έχει να ψηφίζει, να ακούγεται, να μπορεί να ακουστεί ακριβώς η φωνή του».

Οι παραδόσεις προχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών «Ξεκίνησαν πριν από μόλις λίγες μέρες και ήδη είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της παράδοσης».

Παράλληλα η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις και για το ποια είναι η τελευταία ημέρα για κατάθεση του φακέλου: «Εάν ζω στο εξωτερικό, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς να παραλάβει τον φάκελο είναι η 28η Μαΐου. Στην Ελλάδα, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς είναι η 3η Ιουνίου».