Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αμυγδαλωτά μπισκότα λένε στη Σίφνο τους εργολάβους και είναι απίθανα μοσχοβολιστά, τραγανά και μαστιχωτά μαζί.
Υλικά
Τεμάχια: 70-80
- 1 κιλό αμύγδαλα, λευκά, θρυμματισμένα
- 750 γρ. (3 κούπες + 3/4 κούπας) ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας ανθόνερο
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα, προαιρετικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε εργολάβους ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν. Δεν χρειάζεται επίμονο χτύπημα ούτε μίξερ.
- Ρίχνουμε στη λαδόκολλα κουταλιές κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας στρογγυλά μπισκότα, ή αδειάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και «κόβουμε» στο ταψί μικρές γλώσσες ζύμης.
- Φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αμύγδαλο φιλέ, αν θέλουμε, και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη