Τα υλικά και η εκτέλεση
Μια καταπληκτική συνταγή για εργολάβοι σφολιατίνια που πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά
Για τους εργολάβοι σφολιατίνια
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. πραλίνα ή μαρμελάδα
Για τους εργολάβους
- Δουλεύουμε την σφολιάτα όσο είναι κρύα.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.
- Την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Με ροδάκι πίτσας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη ζύμη σε 5 η 6 λωρίδες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό.
- Κάθετα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος εργολάβου.
- Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
- Η σφολιάτα που φουσκώνει μέσα κάνει κενό.
- Τα σερβίρουμε σαν πρωινό σαν σνακ ή σαν γλυκό με τον καφέ μας.
- Είναι τραγανά και ακαταμάχητα με βουτυράτη, αφράτη και φυλωτή σφολιάτα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Τραγωδία στον Μυλοπόταμο - Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του
Ηράκλειο, η πόλη που δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι και με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις
Βεβήλωσαν την φάτνη στην Πλατεία Ελευθερίας!
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Ξενοφώντα Ζηκίδη
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται συλλήψεις εγκληματικών οργανώσεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ