Τα υλικά και η εκτέλεση
Μια καταπληκτική συνταγή για εργολάβοι σφολιατίνια που πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά
Για τους εργολάβοι σφολιατίνια
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. πραλίνα ή μαρμελάδα
Για τους εργολάβους
- Δουλεύουμε την σφολιάτα όσο είναι κρύα.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.
- Την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Με ροδάκι πίτσας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη ζύμη σε 5 η 6 λωρίδες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό.
- Κάθετα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος εργολάβου.
- Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
- Η σφολιάτα που φουσκώνει μέσα κάνει κενό.
- Τα σερβίρουμε σαν πρωινό σαν σνακ ή σαν γλυκό με τον καφέ μας.
- Είναι τραγανά και ακαταμάχητα με βουτυράτη, αφράτη και φυλωτή σφολιάτα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου στην Κίσσαμο: Για ένα χαστούκι βάφτηκε με αίμα η γιορτή κάστανου - Τι λέει η οικογένεια του δράστη
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Βαρύ το πένθος για τον αναπληρωτή υπουργό - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του
«Πέρασε» γεννεές δεκατέσσερις τον πρώην υπουργό
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Κρήτη: Τι δήλωσε ο Κρητικός λυράρης Νίκος Ζωιδάκης για το φονικό στα Χανιά
Σοκ στα Χανιά από την εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου: Σκότωσε το «αίμα» του ενώ χόρευε στο πανηγύρι - Φόβοι για βεντέτα