Ηράκλειο: 34oC

Εργολάβοι σφολιατίνια

16.07.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μια καταπληκτική συνταγή για εργολάβοι σφολιατίνια που πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Υλικά

Για τους εργολάβοι σφολιατίνια

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. πραλίνα ή μαρμελάδα

Για τους εργολάβους

  • Δουλεύουμε την σφολιάτα όσο είναι κρύα.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.
  • Την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Με ροδάκι πίτσας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη ζύμη σε 5 η 6 λωρίδες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό.
  • Κάθετα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος εργολάβου.
  • Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
  • Η σφολιάτα που φουσκώνει μέσα κάνει κενό.
  • Τα σερβίρουμε σαν πρωινό σαν σνακ ή σαν γλυκό με τον καφέ μας.
  • Είναι τραγανά και ακαταμάχητα με βουτυράτη, αφράτη και φυλωτή σφολιάτα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: