Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Εταιρεία δίνει πριμ $75.000 για κάθε μωρό

03.04.2024, 0:23

Σε ποια χώρα εδρεύει και γιατί το δίνει

Πριμ 75.000 δολαρίων για κάθε μωρό που θα φέρουν στον κόσμο δίνει στους υπαλλήλους του ο κατασκευαστικός όμιλος Booyoung στη Νότια Κορέα, η οποία αντιμετωπίζει την πιο έντονη υπογεννητικότητα ανάμεσα σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, πολιτικοί και εταιρείες στην ασιατική χώρα αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για να μετριάσουν το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, γι’ αυτό και ο όμιλος Booyoung καταφεύγει σε εντυπωσιακά κίνητρα για τους εργαζομένους του.

Τι είπε ο πρόεδρος της εταιρίας στους εργαζόμενους 

«Αν το ποσοστό γεννήσεων της Νότιας Κορέας παραμείνει χαμηλό, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εξαφάνιση του πληθυσμού της», είπε ο πρόεδρος του Booyoung, Λι Τζουνγκ Κεούν, στους υπαλλήλους του, τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στη Νότια Κορέα, δηλαδή ο μέσος αριθμός παιδιών που αναμένεται να γεννήσει κάθε γυναίκα στη ζωή της, μειώθηκε από 0,78 το 2022, σε 0,72 το 2023. Μάλιστα, φέτος προβλέπεται να πέσει στο 0,68, αρκετά χαμηλότερα από το 2,1 που ο ΟΟΣΑ θεωρεί απαραίτητο για τη διασφάλιση ενός σταθερού αριθμητικά πληθυσμού.

Σύμφωνα με τους FT, οι πολιτικοί υπόσχονται οικονομικά κίνητρα για τους υποψήφιους γονείς ενόψει βουλευτικών εκλογών τον επόμενο μήνα, με σχεδόν όλα τα κόμματα να ανακοινώνουν προτάσεις με γενναιόδωρα επιδόματα στέγασης και φορολογικές ελαφρύνσεις, υποχρεωτική άδεια πατρότητας και διευρυμένες επιδοτήσεις για προγράμματα κατάψυξης ωαρίων.

πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόσο θα κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία η κλιματική αλλαγή

Μεγάλη Βρετανία: Βίντεο σοκ με βρέφος να καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο

Απίστευτο! Από καρδιακή ανεπάρκεια κινδυνεύουν όσοι μένουν κοντά σε εστιατόρια fast food

Χώροι πρασίνου στις πόλεις σημαίνει καλύτερη ψυχική υγεία για τους κατοίκους

Επιδημία… ψυχικών νόσων στη νεολαία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *