Δείτε τη συνταγή
Μια ιδιαίτερη συνταγή για φαλάφελ που συνδυάζει ρεβύθια με φακές. Γίνονται τραγανά απ’ έξω και νόστιμα και ζουμερά στο εσωτερικό τους.
Υλικά
Τεμάχια: 25-30
- 1 φλιτζάνι φακές χοντρές, ξεπλυμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρεβύθια, ξεπλυμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Αποβραδίς, μουσκεύουμε σε 1 λίτρο νερό τις φακές και τα ρεβύθια, μαζί.
- Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να κομματιαστούν καλά (το
- μείγμα θα έχει μερικά κομμάτια, αλλά δεν προσθέτουμε νερό).
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο το δυόσμο, το μαϊντανό, το κύμινο, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το
- χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν σαν σφικτή ζύμη.
- Αν το μείγμα είναι υδαρό, ρίχνουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Αν δούμε ότι το μείγμα έχει βγάλει υγρά, προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Προτιμάμε ένα μείγμα σφιχτό για να μη διαλυθεί στο τηγάνισμα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 – 4 δάχτυλα ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (ελέγχουμε τη θερμοκρασία ρίχνοντας ελάχιστο αλεύρι στο λάδι· το αλεύρι πρέπει να τσιτσιρίσει αλλά όχι να μαυρίσει αμέσως).
- Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια ή στρογγυλά κεφτεδάκια, τα οποία ρίχνουμε στο τηγάνι ανά 4- 5 κάθε φορά.
- Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντάς τα με δύο πιρούνια, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τα σερβίρουμε είτε ζεστά (μέσα σε αραβικές πίτες με μαρούλι, ντομάτα, καρότο και γιαούρτι) είτε κρύα (με πράσινη σαλάτα).
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Γιάννη πατέρα ενός παιδιού
Σκάνδαλο ΟΠΕΠΕΚΕ: Στη φυλακή ο 47χρονος αγροτοσυνδικαλιστής και ο 42χρονος λογιστής
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στο κέντρο της πόλης (φωτογραφίες, βίντεο)
Νεκρός άνδρας σε πιλοτή στο κέντρο της Χαλκίδας - Προσοχή εικόνες που σοκάρουν
Ηράκλειο: Ο ψευτοερευνητής προσπάθησε να «βοηθήσει» κι άλλους - Η εμπλοκή σε εξαφάνιση 75χρονης
Ηράκλειο: Παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κατηγορούμενων για το κύκλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο: Μαρτυρία «βόμβα» στο Cretaone - Εικονικές εταιρίες, παράνομες επιδοτήσεις και ασύλληπτα χρηματικά ποσά
Ηράκλειο: Κίνηση στην Κνωσσού λόγω... πάπιας - Δείτε το βίντεο
Iστορική στιγμή για την Κρήτη - Έσβησε το τελευταίο φουγάρο της ΔΕΗ