Ηράκλειο: 25oC

Φρικασέ με μανιτάρια

05.02.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Μανιτάρια, μαρούλια, σέσκουλα, σπανάκι, μυρωδικά… Ετοιμάζουμε στα γρήγορα και το αυγολέμονο και έχουμε ένα φρικασέ χορτοφαγικό και απολαυστικά πλούσιο.

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 600 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση (τα μικρά, ολόκληρα)
  • 3 μέτρια μαρούλια, χοντροκομμένα
  • 2 μάτσα σέσκουλα, χοντροκομμένα
  • 500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε το πλούσιο φρικασέ με μανιτάρια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα μαρούλια, τα σέσκουλα και το σπανάκι.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα ζεσταίνουμε (χωρίς λάδι ή νερό) σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους.
  • Προσθέτουμε το λάδι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει τα υλικά κατά 1 εκ., αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Αυγολέμονο

  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα αυγά με τον χυμό και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε σταδιακά ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  • Αδειάζουμε στο φρικασέ, προσθέτουμε τον άνηθο και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάνε παντού.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα