Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Γαλλία: Σύσταση προς τους πολίτες της να εγκαταλείψουν προσωρινά το Ιράν

14.04.2024, 22:47

«Η χώρα έχει διασφαλίσει τη νόμιμη άμυνα των βάσεών της στη Μέση Ανατολή»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σήμερα τους Γάλλους πολίτες να φύγουν προσωρινά από το Ιράν, λόγω του «κίνδυνου στρατιωτικής κλιμάκωσης», μετά την ιρανική επίθεση που στόχευσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, Σαββάτου προς Κυριακή (14/4).

Οι συμβουλές της Γαλλικής Πρεσβείας στην Τεχεράνη 

«Λόγω της μετάβασης σε ένα νέο στάδιο», η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη «συμβουλεύει τους Γάλλους που διαμένουν στο Ιράν, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα, να φύγουν προσωρινά από τη χώρα». Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, ζήτησε να επιδεικνύεται η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στις μετακινήσεις και η αποφυγή οποιασδήποτε συγκέντρωσης.

Η Γαλλία έχει διασφαλίσει την άμυνα των βάσεών της στη Μέση Ανατολή 

Παράλληλα, μετά τη δήλωση του Ισραήλ ότι η Γαλλία το βοήθησε να αποτρέψει την ιρανική επίθεση, γαλλική στρατιωτική πηγή δήλωσε σήμερα ότι η χώρα είχε διασφαλίσει τη νόμιμη άμυνα των βάσεων της στη Μέση Ανατολή τη στιγμή της ιρανικής επίθεσης με στόχο το Ισραήλ, χάρη σε μέσα αντιαεροπορικής προστασίας.

«Συμβάλαμε στην επιτήρηση και την προστασία των αποτυπωμάτων ( σ.σ. βάσεων), πάνω στα οποία έχουμε αναπτυχθεί με αμυντικά μέσα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτική πηγή. Σήμερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε ότι η Γαλλία ήταν μία από τις χώρες που βοήθησαν το Ισραήλ να αμυνθεί από την επίθεση του Ιράν.

Οι βάσεις της Γαλλίας

Η Γαλλία είναι παρούσα σε αρκετές βάσεις στη Μέση Ανατολή, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ, και αναπτύσσει τακτικά θαλάσσια και αεροπορικά μέσα στην Ανατολική Μεσόγειο και περιμετρικά της Ερυθράς Θάλασσας.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός 61χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Αεροδρόμιο Σητείας: «Έρχονται» επιπλέον πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη για το Πάσχα

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συνεχίζεται η «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς

ΠΑΓΝΗ: Πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου