Ηράκλειο: 23oC

Γιατί πρέπει να τρίψεις την σχάρα με μισό κρεμμύδι-Βίντεο

21.08.2025, 11:35

Μια σημαντική λεπτομέρεια στο ψήσιμο δεν είναι άλλη από τον καθαρισμό της σχάρας

Μισό κρεμμύδι μπορεί να αναβαθμίσει το ψήσιμο στο γκριλ.

Για να πετύχεις ένα καλό ψήσιμο, χρειάζονται σωστή φωτιά, καλό κρέας και τα κατάλληλα καρυκεύματα.

Ωστόσο, πολλοί παραμελούν μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν είναι άλλη από τον καθαρισμό της σχάρας.

Τα λίπη και τα υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα όχι μόνο χαλάνε τη γεύση, αλλά μπορεί να κολλήσουν πάνω στο φαγητό.

Μια έξυπνη, φυσική και εντελώς απλή λύση είναι το τρίψιμο της σχάρας με μισό κρεμμύδι σύμφωνα με τον ιστότοπο ΤΝ.

Αυτή η μέθοδος, που έχει γίνει γνωστή μέσα από το TikTok, αποδεικνύεται 100% αποτελεσματική.

Ο φυσικός χυμός του κρεμμυδιού διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες και δρα σαν απαλό απολυμαντικό, βοηθώντας να απομακρυνθούν εύκολα τα καμένα υπολείμματα.

@laparradedios

LA MEJOR MANERA PARA LIMPIAR LA PARRILLA 🔥 Los #parratips están al servicio de la comunidad, por eso junto con @somos.bbqgrill 👨‍🍳 les compartimos esta técnica que te va a salvar de un apuro más de una vez 😉 . La cebolla no solo ayuda a remover la grasa cuando la frotamos contra los fierros calientes, sino que también es un alimento con propiedades antibacteriales 🦠🚫 que nos dejan la parrilla como nueva! . Si ya conocías esta técnica comenta debajo de qué país nos seguís 👇🇦🇷🇺🇾🇨🇱🇵🇾🇪🇸🇲🇽🇨🇴🇻🇪🇵🇪🇪🇨🇺🇸 . . . #asado #fuego #parrilla #bbq #argentina #mexico #comida #food #foodporn

♬ TULUM – Peso Pluma & Grupo Frontera

Πώς χρησιμοποιούμε το κρεμμύδι στο γκριλ

Η διαδικασία είναι απλή.

Κόβουμε ένα κρεμμύδι στη μέση και, με τη σχάρα ήδη ζεστή, το τρίβουμε πάνω στα σίδερα με σταθερές κινήσεις.

Ο ατμός που αναδύεται, σε συνδυασμό με το άρωμα του κρεμμυδιού, δείχνει ότι η μέθοδος λειτουργεί.

Μάλιστα, το κρεμμύδι αφήνει μια λεπτή μεμβράνη πάνω στη σχάρα, που δρα σαν φυσική αντικολλητική στρώση.

Έτσι, όχι μόνο καθαρίζουμε, αλλά προετοιμάζουμε τη σχάρα ώστε το κρέας να μην κολλήσει κατά το ψήσιμο.

Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής δεν είναι μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η γεύση.

Το κρεμμύδι χαρίζει ένα ελαφρύ άρωμα στο κρέας, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει ανεπιθύμητες οσμές.

Είναι μια λύση οικολογική, οικονομική και φυσική, χωρίς χημικά προϊόντα ή ειδικά καθαριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Μισό κρεμμύδι μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τη σχάρα, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του ψησίματος.
  • Η μέθοδος αυτή προσφέρει αντιβακτηριακές ιδιότητες και φυσική αντικολλητική προστασία.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει τρίψιμο του κρεμμυδιού σε ζεστή σχάρα για να απομακρυνθούν καμένα υπολείμματα.
  • Προσφέρει οικολογική και οικονομική λύση, βελτιώνοντας τη γεύση του κρέατος χωρίς χημικά προϊόντα.
πριν από 2 λεπτά
Κόσμος

Μακελειό στις ΗΠΑ: 4 νεκροί και 12 τραυματίες από πυροβολισμούς μετά από αγώνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Στη Μέση Ανατολή για την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Style

Δεύτερος σκύλος στο σπίτι; 5 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν πεις το «ναι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Εύβοια – Καίει κοντά σε σπίτια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Σοβαρό ατύχημα στο λιμάνι – 9χρονος τραυματίστηκε κατά την επιβίβασή του στο πλοίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Περιβάλλον

Αυτός είναι ο τρίτος πιο θερμός μήνας που μετρήθηκε ποτέ στη Γη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Καταγγελίες για παρατάσεις στον ΒΟΑΚ και διεκδικήσεις αποζημιώσεων από αναδόχους έργων από το ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Style

Τομ Γκόρις: Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που «χτίζει» αθλητική αυτοκρατορία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Οικονομία

Voucher 750 ευρώ: Πότε θα «δουν» τα χρήματα οι δικαιούχοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Αθλητικά

Χανιά: Η προπόνηση στο Ναύπλιο και η αποστολή της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →