Ηράκλειο: 18oC

Γιατί πρέπει να τρίψεις την σχάρα με μισό κρεμμύδι-Βίντεο

21.08.2025, 11:35

Μια σημαντική λεπτομέρεια στο ψήσιμο δεν είναι άλλη από τον καθαρισμό της σχάρας

Μισό κρεμμύδι μπορεί να αναβαθμίσει το ψήσιμο στο γκριλ.

Για να πετύχεις ένα καλό ψήσιμο, χρειάζονται σωστή φωτιά, καλό κρέας και τα κατάλληλα καρυκεύματα.

Ωστόσο, πολλοί παραμελούν μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν είναι άλλη από τον καθαρισμό της σχάρας.

Τα λίπη και τα υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα όχι μόνο χαλάνε τη γεύση, αλλά μπορεί να κολλήσουν πάνω στο φαγητό.

Μια έξυπνη, φυσική και εντελώς απλή λύση είναι το τρίψιμο της σχάρας με μισό κρεμμύδι σύμφωνα με τον ιστότοπο ΤΝ.

Αυτή η μέθοδος, που έχει γίνει γνωστή μέσα από το TikTok, αποδεικνύεται 100% αποτελεσματική.

Ο φυσικός χυμός του κρεμμυδιού διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες και δρα σαν απαλό απολυμαντικό, βοηθώντας να απομακρυνθούν εύκολα τα καμένα υπολείμματα.

@laparradedios

LA MEJOR MANERA PARA LIMPIAR LA PARRILLA 🔥 Los #parratips están al servicio de la comunidad, por eso junto con @somos.bbqgrill 👨‍🍳 les compartimos esta técnica que te va a salvar de un apuro más de una vez 😉 . La cebolla no solo ayuda a remover la grasa cuando la frotamos contra los fierros calientes, sino que también es un alimento con propiedades antibacteriales 🦠🚫 que nos dejan la parrilla como nueva! . Si ya conocías esta técnica comenta debajo de qué país nos seguís 👇🇦🇷🇺🇾🇨🇱🇵🇾🇪🇸🇲🇽🇨🇴🇻🇪🇵🇪🇪🇨🇺🇸 . . . #asado #fuego #parrilla #bbq #argentina #mexico #comida #food #foodporn

♬ TULUM – Peso Pluma & Grupo Frontera

Πώς χρησιμοποιούμε το κρεμμύδι στο γκριλ

Η διαδικασία είναι απλή.

Κόβουμε ένα κρεμμύδι στη μέση και, με τη σχάρα ήδη ζεστή, το τρίβουμε πάνω στα σίδερα με σταθερές κινήσεις.

Ο ατμός που αναδύεται, σε συνδυασμό με το άρωμα του κρεμμυδιού, δείχνει ότι η μέθοδος λειτουργεί.

Μάλιστα, το κρεμμύδι αφήνει μια λεπτή μεμβράνη πάνω στη σχάρα, που δρα σαν φυσική αντικολλητική στρώση.

Έτσι, όχι μόνο καθαρίζουμε, αλλά προετοιμάζουμε τη σχάρα ώστε το κρέας να μην κολλήσει κατά το ψήσιμο.

Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής δεν είναι μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η γεύση.

Το κρεμμύδι χαρίζει ένα ελαφρύ άρωμα στο κρέας, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει ανεπιθύμητες οσμές.

Είναι μια λύση οικολογική, οικονομική και φυσική, χωρίς χημικά προϊόντα ή ειδικά καθαριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Μισό κρεμμύδι μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τη σχάρα, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του ψησίματος.
  • Η μέθοδος αυτή προσφέρει αντιβακτηριακές ιδιότητες και φυσική αντικολλητική προστασία.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει τρίψιμο του κρεμμυδιού σε ζεστή σχάρα για να απομακρυνθούν καμένα υπολείμματα.
  • Προσφέρει οικολογική και οικονομική λύση, βελτιώνοντας τη γεύση του κρέατος χωρίς χημικά προϊόντα.
πριν από 1 λεπτό
Πολιτική

Πένθος για τον Νίκο Χαρδαλιά: Συντετριμμένος στην κηδεία του πατέρα του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Κόσμος

Αγνώριστος ο Diddy με άσπρα μαλλιά και μούσια, φανερά αδυνατισμένος μέσα στη φυλακή – Δείτε φωτο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Guardian: Σάλος από τις αιχμές Τσίπρα για Βαρουφάκη – «Επίθεση χωρίς προηγούμενο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: «Η βία κατά των γυναικών βγήκε στην επιφάνεια»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Οικονομία

Ασφάλιση ακινήτου και ΕΝΦΙΑ: Ο πλήρης οδηγός για έκπτωση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες στον ΒΟΑΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Οικονομία

ΤτΕ: Νέο άλμα στις τιμές των διαμερισμάτων – Άνοδος 7,7% το γ’ τρίμηνο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Κόσμος

Κρατούσε τη νεκρή μητέρα του στο σπίτι για 3 χρόνια, ντύθηκε σαν εκείνη για να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Υγεία

Η γρίπη «χτύπησε» πρόωρα – Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →