Ηράκλειο: 34oC

Γλυκό με τραγανή βάση και κρέμα λάιμ

02.07.2024, 0:53

Τα υλικά και η εκτέλεση 

Υπέροχο γλυκό με τραγανή βάση και από πάνω βελούδινη κρέμα λάιμ!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης ή digestive
  • 125 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 λάιμ

Για τη γέμιση

  • 4 κρόκους από μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γρ. κάθε ένα)
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 3 λάιμ

Για την επικάλυψη

  • Κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Ινδική καρύδα για το σερβίρισμα

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Το προσθέτουμε στα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την μπισκοτένια βάση σε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
  • Ψήνουμε για 10′ και αφήνουμε στον πάγκο.

Για την κρέμα λάιμ

  • Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του αβγού.
  • Πάντα χτυπώντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το ξύσμα.
  • Τέλος απαλά ανακατεύουμε το χυμό λάιμ στην κρέμα.
  • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση.
  • Ψήνουμε για 15′. Προσοχή να μην πάρει χρώμα.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και για καλύτερο αποτέλεσμα το παγώνουμε για μερικές ώρες.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα με τη ζάχαρη να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
  • Προς το τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα.
  • Γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό με ροζέτες χτυπημένης κρέμας, πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και ξύσμα λάιμ.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: