Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Γλυκό με ζελέ

11.07.2024, 0:53

Δροσερή καλοκαιρινή πρόταση

Πουτίγκα ανανά με κομμάτια από ζελέ κεράσι. Γλυκό με γιαούρτι, ζελέ, ανανά, καλοκαιρινό και δροσερό!

Υλικά

Για το ζελέ κεράσι

  • 1 συσκ. ζελέ κεράσι
  • 250 ml νερό βραστό
  • 250 ml νερό κρύο

Για την κρέμα ανανά

  • 1 kg στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα 35% λιπαρά
  • 1 συσκ. κομπόστα ανανά
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ψίχα)
  • 80 γρ. ζάχαρη, προαιρετικά
  • 2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • Λίγα φρέσκα κεράσια
  • Ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Ζελέ κεράσι

  • Διαλύουμε το ζελέ μέσα στο βραστό νερό.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε ένα ρηχό μικρό σκεύος με λίγο λάδι. Αδειάζουμε μέσα το ζελέ και το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Κρέμα ανανά

  • Στραγγίζουμε τον ανανά σε σουρωτήρι και τον ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε το χυμό του σε κανάτα μεζούρα και συμπληρώνουμε νερό ώστε να έχουμε συνολικά 200 ml υγρό.
  • Ρίχνουμε τη σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί για να λιώσει η ζελατίνη, αλλά να μη βράσει.
  • Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Για το γλυκό με ζελέ, χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός το γιαούρτι με την κρύα κρέμα γάλακτος για να αφρατέψουν.
  • Σιγά σιγά και με το μίξερ πάντα σε λειτουργία, ρίχνουμε τον κρύο πλέον χυμό με τη ζελατίνη.
  • Προσθέτουμε τα φιστίκια και τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύουμε.

Στήσιμο

  • Κόβουμε με μαχαίρι το ζελέ κεράσι σε κομμάτια μεγέθους όσο ένα παγάκι (το ζελέ είναι σφιχτό και κόβεται πολύ εύκολα).
  • Τοποθετούμε ακανόνιστα τα σφιχτά κομμάτια κόκκινου ζελέ σε φόρμα δαχτυλίδι και τα περιχύνουμε με την κρέμα ανανά.
  • Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Όταν σφίξει καλά η πουτίγκα, την ξεφορμάρουμε με πολλή προσοχή.
  • Την πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια.
  • Κόβουμε το εντυπωσιακό γλυκό σε κομμάτια και το σερβίρουμε δροσερό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα