Ηράκλειο: 23oC

Γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη – Πεντανόστιμο και εύκολο

06.04.2024, 1:46

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

Υλικά

  • 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί

Για το ζελέ φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 2 ζελατίνες
  • 50 γρ. νερό.

Εκτέλεση

Για το απόλυτο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης .

  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
  • Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
  • Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Και μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλα

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
  • Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
  • Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Πηγή: madata.gr

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό γιαούρτι με τριμμένο μπισκότο

Εύκολη μους σοκολάτας με μόνο 1 υλικό

Εύκολη συνταγή: Πουτίγκα για παιδιά με chia και μάνγκο

 

πριν από 2 λεπτά
Style

Γιώργος Μαζωνάκης με εσώρουχο: Η φωτογραφία που «τρέλανε» το Instagram

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ηράκλειο

Θλίψη στην Μεσαρά για τον χαμό του αγαπητού δασκάλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Style

WestJet: Τέλος τα ανακλινόμενα καθίσματα – Θέλεις να ξαπλώσεις; Πλήρωσε έξτρα!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Πολιτική

Τσουκαλάς: «Ο κ. Μαρινάκης προσπάθησε να παρουσιάσει τον κ. Βορίδη αδικημένο και κατατρεγμένο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Style

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Η αλήθεια για την «ενόχλησή» του με την Ιωάννα Τούνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Αιματηρός καβγάς στην Τρίπολη: Ο 12χρονος δεν έβγαλε πρώτος μαχαίρι, λέει ο δικηγόρος του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Style

Αυτές είναι οι πόλεις με την… φθηνότερη μπύρα στον κόσμο για το 2025

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Κόσμος

«Δεν αναγνωρίζω την πόλη μου». Τραγικές εικόνες κατά την επιστροφή στη Γάζα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Ανοιχτό αύριο Κυριακή 12/10 το φαράγγι της Σαμαριάς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Υγεία

Επιστήμονες ανέστρεψαν το Αλτσχάιμερ σε πειράματα με νανοτεχνολογία: «Μικρά σωματίδια, τεράστια ελπίδα»:

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →