Ηράκλειο: 34oC

Γλυκό ψυγείου λεμόνι

20.07.2024, 18:35

Τα υλικά και η εκτέλεση

Όταν μιλάμε για γλυκό ψυγείου με γεύση και άρωμα λεμόνι, τότε μιλάμε γι’ αυτό το γλυκό! Φτιάξτε το οπωσδήποτε και εισπράξτε συγχαρητήρια.

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. + 50 γρ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 1 συσκ. φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γρ. κρέμα λεμόνι
  • Γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα

Για το γλυκό ψυγείου λεμόνι

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ.
  • Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′.
  • Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
  • Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
  • Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: