Ηράκλειο: 22oC

Γλυκό ψυγείου με στέβια

11.07.2024, 0:29

Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες

Είναι εύκολο οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα.

Υλικά

Για το γλυκό ψυγείου

  • 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί

Για το ζελέ φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 2 ζελατίνες
  • 50 γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.
  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
  • Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
  • Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Και μέχρι εδώ, το γλυκό είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλα

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
  • Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
  • Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Χανιά: Χειροπέδες σε 46χρονο άνδρα για ναρκωτικά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Oι νέες λαμπρές σελίδες της ιστορίας θα γραφτούν και πάλι από τον οργανωμένο λαό»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κρήτη

Μυλοπόταμος: Χειροπέδες σε 33χρονο άνδρα για όπλα – Τον σταμάτησαν και έπιασαν «λαυράκι» –

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ηράκλειο

Μεγαλοπρεπής και λαμπρή η παρέλαση στη Χερσόνησο – «Έκλεψε» τα βλέμματα η φιλαρμονική του Δήμου στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Σοφία Βέμπο: Η άγνωστη ιστορία του τραγουδιού «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: «Ούτε τον έβρισε ούτε τον χαστούκισε, σήμερα τον κηδεύω χωρίς μία συγγνώμη» λέει η κόρη του 52χρονου που δολοφόνησε ο ανιψιός του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κρήτη

Χανιά – 28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα τελέστηκε η δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό εισοδίων της Θεοτόκου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Πολιτική

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ηράκλειο

Γιγαντιαία σημαία 1,5 στρέμμα κυματίζει στον ουρανό του Ηρακλείου (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →