Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες
Είναι εύκολο οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα.
Υλικά
Για το γλυκό ψυγείου
- 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
- 160 γρ. κορν φλάουρ
- 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
- 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
- 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί
Για το ζελέ φράουλα
- 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 2 ζελατίνες
- 50 γρ. νερό
Εκτέλεση
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.
- Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
- Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
- Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
- Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
- Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
- Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Και μέχρι εδώ, το γλυκό είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.
Για το ζελέ φράουλα
- Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
- Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
- Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
- Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
- Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
- Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
- Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
Κρήτη: Αποκαλύψεις «βόμβα» για το φονικό στα Χανιά - «Υπήρχε πάντα ένα μίσος ανάμεσα στις οικογένειες»
Χανιά: «Λύγισε» η σύζυγος του 52χρονου που δολοφονήθηκε στη Κίσσαμο - Φόβος για βεντέτα
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
GNTM: Μοντέλο έπεσε από καρέκλα κατά τη διάρκεια του σετ - Δείτε το βίντεο
Ηράκλειο: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα - Αγροτικό καρφώθηκε σε στάση λεωφορείου (φωτογραφίες)
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες