Ηράκλειο: 31oC

Γρήγορο ψωµί ολικής άλεσης µε γιαούρτι

08.09.2024, 0:35

Με γεύση φανταστική και τραγανή κρούστα!

Αυτό το ψωμί ολικής άλεσης με γιαούρτι γίνεται και ψήνεται σε χρόνο ρεκόρ, αφού δεν έχει μαγιά και το ψήνετε αμέσως μόλις το ζυμώσετε.

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλ. γάλα

Για το γρήγορο ψωµί

  • Για το ψωμί ολικής αλέσεως, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
  • Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.
  • Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε 5΄, να αφρατέψει καλά.
  • Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα.
  • Την πατάμε ελαφρά στην κορυφή, να ισιώσει.
  • Τη βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
  • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σπόρους στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε το καρβέλι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, τελευταία σχάρα, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά, περίπου 35΄.

Πηγή: argiro.gr